søndag 12. mai 2013

Grouped Art

 Da jeg var lita var det veldig vanlig med familiebilder i stua...små og litt større fotografier som egentlig ikke passa særlig godt sammen, hverken i størrelse eller i farger. Det ble liksom ikke sett i det, det var familien, bestemor og onkel i Amerika og barn i alle stadier av modenhet, bryllupsbilder og dåpsbilder og konfirmasjon, og enkelte ganger hele klanen.
 Oppheng og rammevalg var noen ganger temmelig tilfeldig, og dette elementet i stuene var faktisk en ting jeg tidlig svor på at jeg ikke skulle ha. Aldri noen gang.
 Og det er fortsatt sånn i det Røbergske hjem, familiefotoer er forvist til album og støvete mapper. Mapper fordi jeg har en tendens til å være over seg ambisiøs når jeg begynner på noe, og deretter bruker mangel på-uansett-hva som unnskyldning for å ikke fortsette eller gjøre meg ferdig.
 Men det trenger ikke lenger å se uorganisert ut, eller kun være en utstilling for familiær stolthet eller pietetsfølelse. Hvert enkelt bilde trenger ikke å leve alene, det kan være en del av en større enhet. Da blir bildet av tante Olga med barten mindre overveldende, og "hornet" i panna på konfirmasjonbildet lyser ikke lenger som et fyrtårn.
Det finnes utallige måter å sette sammen disse bildene på, det eneste du trenger er noe som binder dem sammen utover familiebåndene. Det kan være at alle er i sort/hvitt, eller har samme rammefarge, eller at fargene går ton i ton. Rammene trenger ikke en gang å være like. Og rytme.

Det viktigste er rytmen.

Og hvis du foretrekker det så kan du henge opp bare rammene. :)

2 kommentarer:

  1. Så mange gode forslag)) likte veldig godt hjørne- varianten! Det var helt knall!! Takk for super inspirasjon!! Riktig god ny uke til deg))

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var bare hyggelig, og takk selv for koselig kommentar! Håper uka di blir flott også! :)

      Slett