lørdag 27. mars 2010

Lys Rustikk Anyone?

Dette er altså en av de mest fremherskende trendene i varehuset akkurat nå. :) Veldig landlig og hyggelig, masse naturtoner, men med adskillig større dybde enn Shabby Chic. Med denne stilen blir det tydelig hvor vellykket det kan være å blande basisfarger i forskjellige valører. Det store CLUET er å sørge for kontraster, bruke for eksempel lyse sandfarger med mørkere gråtoner. Da unngår du et flatt interiør som du fort blir lei av.


Overdrivelser er egentlig ethvert hjems største fiende! Bare tenk etter...blir du ikke fortere ferdig med en stil dersom du bruker den samme fargen overalt?


Uansett hvilken stil du faller for så er det en god ide å bruke forskjellige materialer innenfor den fargeskalaen du velger, da vil du oppleve at teksturene sørger for spenning i hverdagen. Til denne stilen fungerer matte flater bedre enn blanke, det er forskjellen mellom grove teksturer og glatte flater som gir  variasjon. Bland malte overflater og treverk...ta inn naturmaterialer som horn og vidjekvister...la metaller som rått jern og sink erstatte stål. Lys og skygge framhever forskjellene og skaper dybde i interiøret.


Fravær av farger kan alikevel føre til at du blir lei, men disse naturlige fargetonene er så velballanserte at de tåler utrolig mange forskjellige aksent-farger. Nå om våren og utover sommeren kan du tilsette noen av de nye pastellene, som slett ikke er som pasteller før i tiden! ( jeg kan ikke fordra sukkertøyfarger) Et interiør med pasteller kan lett oppfattes som for feminint, eller rett og slett som en pose minties...men disse nye er tilsatt en posjon grått og oppleves ikke klissete. Særlig sammen med denne nydelige eika, som på grunn av den grå tonen er mye enklere å jobbe med i et interiør enn vanlig olja eik.


Før jul viste jeg hvor fint dette treverket fungerer til rødt og ren grå, mens på nyåret erstattet jeg jula med marineblått og skikkelig sur lime!


Det grove treverket passer svært godt sammen med stoffer av lin, ull og bomull, og skinnfeller av sau eller rein for eksempel. Broderier på tekstiler er helt riktig. Du kan like gjerne legge et tykt flossteppe på gulvet som en kelim. Eller hvorfor ikke legge en kelim på spisebordet?


Og sannelig kan du blande lys og mørk rustikk hvis du helst holder deg unna stereotyper! Disse møblene har nemlig stort potensiale for personlig innredning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar