lørdag 1. august 2009

Gult er Kult!

Sola henger sannelig der oppe på himmelen i dag også, lyser og skinner og gjøre meg vekselvis glad og svett i skallen! Og er ikke gul en vakker farge, varm og lys og glad! Jeg har aldri skjønt hvorfor gult har blitt assosiert med falskhet og feighet, for den gjør meg bare oppstemt!

Dette bildet kom jeg over på DeviantArt for en tid siden, og ble simpelthen forelsket i hele interiøret! Overraskelsen var stor da det gikk opp for meg at hele miljøet er laget i 3D programmer som Max og VRay!!! Jeg leker med Photoshop på fritida, men hadde aldri sett et interiør laget utelukkende med 3D så bra som dette før! Jeg synes hele bildet er så ufattelig godt ballansert, både elementene og fargene...og blandingen mellom moderne og klassiske møbler tiltaler meg veldig! Alle tingene har noe uventet ved seg, for eksempel den asiatiske kista som er blitt gul, eller rokokkobordet med alu-bein! Jeg trodde først det var Morten Voss' "Flight Deck", en stor favoritt hos meg som jeg gjerne skulle hatt i butikken! Og se på alle post-it lappene på veggen...utrolig morsom ide! Jeg liker interiører som ikke tar seg selv så seriøst! Hvis du vil se mere 3D-interiør kan du gjøre det her hos aspa1984. :)

Gult ble forsiktig lansert i fjor, men tok liksom ikke helt av. De fleste anser den kanskje som en vanskelig farge, og på en måte kan jeg skjønne det. Det var veldig hot fra slutten av 80-tallet til midten av 90-tallet, men det var KUN okergult som jo er varmere, og passet perfekt inn i epokens "redebygging"... med furumøbler, tapetborder og brystpaneler. Jeg ble så glad da jeg skjønte at gult kunne få enda en renessanse, men kanskje det fortsatt var for tidlig å relansere den? Vi sliter jo alle med våre traumer fra mindre vellykkede interiører, uansett om det nå var foreldrene våre eller vi selv som valgte fargene. For vi lar oss jo i stor grad påvirke av trendene, og har dessverre en lei tendens til å overdrive når det er noe vi liker. For mye av det gode og så videre.

Dette kjøkkenet sto i katalogen fra IKEA i fjor, og jeg aner ikke om det møtte en brå død eller om det fortsatt lever...det er iallefall skikkelig lekkert! Fargepalletten her er jo veldig restriktiv, akkurat som på det forrige bildet...kanskje er det dette som er skremmende? Gult kan være mange ting...jordnært og varmt, formelt og elegant eller stramt og kult! Og passer til mange andre farger...hva du gjør med den bestemmer om miljøet skal vibrere eller berolige. Men fordrer kanskje at du enten ikke bruker for mange farger sammen med den...eller er veldig sikker og modig.

En av mine absolutte favoritter innen interiør design er Tricia Guild. Jeg føler meg som ei lita jente i en godteributikk når jeg kommer inn et sted som fører Designers Guild, og i bokhylla mi står alle bøkene hun har gitt ut som jeg har kunnet legge labbene mine på! Denne dama har et fantastisk grep om farger og mønstre, og gir meg noen skikkelige vitamin innsprøytninger. Joda, jeg liker hvitt også, men ikke bare. Ikke bare en farge heller. En lykkelig komposisjon med noen overraskende elementer, i enten form eller farge, that's what makes me tick! :D Gjerne med litt humor, noe som er litt skakt eller uferdig.

Gult har alltid vært populært på biler og motorsykler. Bare tenk på hvor synlige New York's Yellow-cabs er i trafikken! Og hva er vel kulere enn en gul Corvette??? *grrrrrrrrrrrrr* Interiøret her er fra en Nissan, det skriker jo sommer og jeg vil ut å bade! Nå skulle man vært brun og ekkel sånn at man kunne sett dødsbra ut i en gul badedrakt! Helst med hvite bomber på. Nei vent litt det var jo gummihanskene mine. ;)


Nå ble jeg kjempetørst av å stirre på alt det gule som minner meg om saft med sitroner og appelsiner. Og isbiter! Hvorfor sitter jeg her!!!

11 kommentarer:

 1. Hei snuppa. Jeg er enig med deg, gult er kult. Jeg har lyst på noe gult som skiller seg ut her, det er en frisk og glad farge:)

  Jeg har kommet meg etter festen i går og er nesten klar for en ny. Jeg som var lei av partylivet har våknet fra dvalen....i kveld skal jeg kjøre alle klær hvit! Fullføre Living White:) Snart klar for mer Bacardi.... (at jeg klarer)

  SvarSlett
 2. Gult kunne nok være en veldig fin farge å kombinere med alt det hvite...særlig siden du kombinerer med litt sort her og der! Men det er jo så vanskelig å finne noe i butikkene...veldig iriterende! I fjor ville jeg ha en knallgul bolle til en visningsleilighet, det var så vanskelig at det var nummeret før jeg gikk på Biltema og kjøpte meg en boks blank spraylakk...for boller e det jo nok av...bare ingen gule!

  Kos deg masse i kvelda da...jeg ferierer og bare koser meg jeg og!

  SvarSlett
 3. Jeg trenger helt klart en rustning neste gang. Det skjer jo noe hver eneste gang jo:) I dag har det vært ultrahett, har sittet i en buss 4 timer tilsammen å det er ukult i denne heten.

  SvarSlett
 4. Ja leste det...åsså på innlandet er det jo enda varmere og tørrere enn her på kysten! Egentli skulle jeg ha spylt og olja platten på framsida her men det er så varmt, jeg ooorker ikke!

  SvarSlett
 5. Ja den der smelta hjertet mitt, ble utrolig rørt da jeg fikk den i kveld:) Hun er no skjønn. Jeg sitter her å psyker meg opp til morgendagen, det blir vel 30+ da også, å jeg er overoppheta...

  SvarSlett
 6. Dakash...har du ikke parasoll? Er vel kanskje for sent å få tak i en nå...vi har visst noen igjen men er fri for fot...så da må du ha en slave til å holde den for deg. ;) Hei det var en ide...en til å holde parasollen og en annen til å vifte deg! lol

  SvarSlett
 7. Du får hive deg rundt og lære deg Max! Er ikke grusomt vanskelig å komme i gang med. Følger med en ok rendrer der som heter Mentalray, Vray må kjøpes som en add-on.
  Får veeeldig bra rendringer her og. Stiller dog litt krav til maskinvaren.....
  Tor

  SvarSlett
 8. Hehehe...spørs om æ har tia t å lære mæ enda et program! Æ kose mæ sinnsykt her i Lofotn! Du ska få se bilda når æ kommer heim i neste uka. :)

  -Liv.

  SvarSlett
 9. Jeg kan bare love deg at den er på plass før du får snudd deg i butikken! Jeg er så spent. Jeg drømte om den i natt, da kom den i fløyelstrekk, sånn stripete fløyel. Jeg våkna kl 05.00 søkksvett....

  SvarSlett
 10. Hææææærregud førr et mareritt!!!

  SvarSlett
 11. Heihei!
  Tusen takk for koselige hilsninger til meg!

  Gult er kult, det skal jeg være enig i. Selv om det konstant (av en eller annen grunn) minner meg om påske... hmmm.... Det burde jo ærlig talt minne meg om sommer og sol!

  Ha en finfin kveld!
  Klem fra Chatrine:)

  SvarSlett