lørdag 25. desember 2010

Jul i stova

God Jul alle folk! :D Jeg er ikke død...av og til er det bare andre ting enn blogging som råder over tiden...
...som julebakst og julegaver...
...ikke så mye vasking, det skal innrømmes...
...og jeg har faktisk blogga..en juleblogg...men ikke her og ikke som andre med juleblogg! 
Ungene mine...de er nemlig sammen med meg bare halvparten av tiden. Faren deres feirer ikke jul, og de har nok følt at desember har blitt litt fattig de siste årene. 

Men i år fant datteren min fant på at siden de er blitt så store, (13 og 17), og siden livet nå en gang er som det er, så kunne jeg lage en slags rebus isteden for en standard julekalender, med kun en kalendergave på morgenen den 24de Desember. Det syntes jeg var en eksellent ide, men jeg utviklet ideen hennes videre til å omfatte en juleblogg! Og den ideen vil jeg dele med de som måtte ha interesse av det, for det er kanskje flere der ute i samme situasjon. :)

Egentlig ganske genialt, for den ga meg muligheten til å ha lett kontakt med dem hver dag. Jeg bestemte meg dermed for hvor kalendergaven skulle gjemmes, før jeg konstruerte en setning som beskrev gjemmestedet, bestående av litt mer enn 24 bokstaver.

Ettersom vi alle tre synes "The Nightmare Before Christmas" er en de ultimate julefilmene så brukte jeg bilder fra denne filmen til å pynte bokstavene. :)
Så laget jeg et banner til bloggen og bilder av bokstavene, samt et signaturbilde.

De har fått en hilsen hver dag hele måneden, en bokstav eller to samt et bilde eller en innebygd filmsnutt med jule-tema. De siste dagene har jeg også gitt dem hint som skulle gjøre det lettere for dem å løse gåten, og den 24de fikk de et julekort som jeg har laga selv, (creds på DeviantArt-kontoen min), der setningsoppbyggingen var tegnet opp med antall ord og hvor mange bokstaver hvert ord hadde.

Denne bloggen har jeg holdt fullstendig privat, ettersom jeg har brukt bilder som ikke er mine. De klarte å løse rebusen med bittelittegranne hjelp fra mamma, og fant hver sin DVD-boks i et skap på badet. :)

De øverste bildene er selvfølgelig fra All the Beautiful Things. 

1 kommentar:

  1. Ingenting å utsette på oppfinnsomheta (som vanlig)
    Klem til deg!!

    SvarSlett