fredag 24. september 2010

Alternativ veggvask

Så...jeg trenger et nytt kamera. Fine bilder innendørs er bare ikke enkelt. Jeg tok sikkert 30 bilder, men blitzen ødelegger alt annet lys. Hvor er min rike onkel i Amerika?
Fem av disse er tatt med mobiltelefonen min! Kornete, men tross alt bedre enn de andre. Og dessuten har de en litt "grungy" kvalitet som jeg kan like. :)
Alle disse møblene er i Bohus sortiment, skapene og spisetuen er nye i høst.
Jeg har jobbet med denne utstillingen i noen dager...det som tok lengst tid var selvfølgelig å male veggen og gulvet. Oxan gulvmaling tørker saaaaakte! Og den stinker! Men jeg må nok male det andre podiet også.
Veggen er først malt mørk grå, deretter vasket flere strøk med vannfortynnet maling. Jeg har brukt en miks av den samme mørkegrå, lys grå, veldig mørk lilla og himmelblå. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle få det til så det var en artig prosess! Etter grunnstrøket jobbet jeg ut fra midten med det lyseste strøket, deretter mørkere og tynnere for hvert strøk. Det måtte 5 strøk til før jeg var fornøyd, det siste nesten bare lilla!
Når jeg sier vasket så mener jeg faktisk akkurat det...malingen var så tynn at den var omtrent som sølevann! Og jeg påførte den med en klut som jeg dyppet i blandingen og vred lett! Det var et skikkelig grisearbeide! Heldigvis tørket disse tynne strøkene SVÆRT fort! Det ble slett ikke så værst synes jeg!
Men gulvmalingen...den spørs det om jeg klarer å få vekk fra neglebåndene til Damenes i neste uke. Så derfor har jeg vært og kjøpt LILLA NEGLELAKK! :)

4 kommentarer:

 1. Åå, no fikk æ hjemlengsel! Så fint det va, og så flink du har vært! Så kosli med stearinlys, og for et vakkert lys det (ser ut som) det e ute...høst i Tromsø e vakkert! Savne dåkker! Stor klem fra Siri

  SvarSlett
 2. Heeeeei Siri...kor koseli at du syns d! :))) Tromsø e mørk blå å frisk å d har regna litt den siste uka, men uka før d va d kjempefint, masse sol å blå himmel! Vi savne dæ åsså, masse! *klæmme tbake*

  SvarSlett
 3. Superflott, Liv Elin!! Takk for tips - du visste nok at jeg kom til å digge veggen og det er helt korrekt;-) Kjempetøff kontrast til bl.a. prismelampa! Klem fra Laila

  SvarSlett
 4. Takk Laila, koseli at du likte d! Æ syns åsså at d e kontrastn som e interessant, men d visste du vel å. :) *klæmme tbake*

  SvarSlett