søndag 23. mai 2010

Bruksanvisning for sofa

I ånd med forrige innlegg kan man nok slå fast at store deler av befolkningen, (særlig den mannlige delen), har et noe traumatisk forhold til flate pakker. Heldigvis følger det jo, (nesten alltid), en fornuftig monteringsamvisning med det nye møbelet. Noe som derimot IKKE følger med er en BRUKSANVISNING.

Og hvorfor trenger forbrukeren det? Er det ikke innlysende hvordan møbelet skal brukes???

Mnei...tydeligvis ikke alltid. Amerikanerne går jo alle en høy gang når det gjelder dette, der kan man omtrent ikke kjøpe den minste ting uten en 10 siders blekke med advarsler på 4 språk. Årsaken til dette er selvfølgelig en iboende angst for å bli saksøkt av ignoranter som bruker dippedutten til noe HELT ANNET enn den var tiltenkt. Jeg må bare presisere at dette innlegget handler ikke om sånne angstnevroser.

Som når du kjøper en sofa for eksempel...du prøver den i butikken før du legger inn en ordre og går hjem med en blandet følelse av lykke fordi du endelig har bestemt deg, og skuffelse fordi du må vente i 6 uker på det nye vidunderet. Og når så den tilmålte ventetiden endelig er over og du får sofaen hjem...så er faktisk setene kjempeharde! Hvor er komforten blitt av??? Noe må være feil! Dette er ikke din sofa!

Joda. Det er nok det. Greia er at kaldskum blåses opp med en gass, (helt ufarlig sådan), og det er ikke alle leverandører som valser putene etter at de er ferdig støpt. Dermed er gassblærene intakte inni skummet, noe som forårsaker at putene kjennes hardere ut enn de skal. Og hva gjør man med det? Jo...man HOPPER i soffan! Da blir nemlig alt bare lekkert! :)

Se Emmy demonstrere korrekt sofa-hopping i videoen under:

3 kommentarer:

  1. Hehe, bra innlegg og info:-) Tusen takk, Liv Elin for dine herlige kommentarer på bloggen min, smiler alltid når jeg leser dine meldinger på trøndersk;-) Og ja, du har vel en vei å gå på Bohus ang. rough luxe, men som du sier, elemtener av det kan man vel forsøke å snike inn;-) Ønsker deg en fortsatt god kveld! Klem, Laila

    SvarSlett
  2. *fnise* æ e fra Tromsø...men d e nok ikkje så stor førskjell at d går an å "læse" d her. ;) Kos at du like kommentaran mine, æ skriv nok litt andre meldinge enn de fleste. Vi prøve alltids å strekke oss litt lenger enn d kjeden diktere...vi like å tenke sjøl å hverdagen blir artiere. Som bloggen din...den e heller ikkje som de andre. *klæmme tbake*

    SvarSlett