lørdag 4. april 2009

En god investering.

Hva bruker du soverommet til? Lagringsplass, ladestasjon, sex, leserom eller bare soverom, eller kanskje en salig kombinasjon av alt sammen?

Girkassen på bilen gikk sin vei og mannen i huset skulle ta stilling til om den skulle repareres eller om bilen skulle erstattes med en nyere, og bedre modell. Bilen ble erstattet med en ny, flott og skinnende sak til den nette sum av 185.000,- kroner, (Jeg gjentar, hundre og åttifem tusen kroner!) til tross for fruens iherdige protester. Hun har den oppfatning at siden bilen bare blir brukt en time om dagen, i snitt, er det galskap å bruke så mye på en bil.

For husfredens, verdensfredens og sitt eget vetts skyld svelget hun alle ordene (som hennes mor hadde sagt var fy, fy å bruke) og lot som hun godtok nybilkjøpet. Burde vi gitt henne en fredspris? Ja det burde vi.

Noen år tidligere, også mens bilhavari og nybilkjøp pågikk, hadde hun begynt å klage over at sengen var moden for utskifting, siden de hadde arvet den av sine foreldre og den nå hadde oppnådd den anseelige alder av minst 20 år. (Betydelig mer enn den avgåtte bil)

Mannen hadde tydelig vond rygg etter å ha sovet ekstra lenge i helgene, men som den barske tøffingen han ville være, ga han aldri muntlig uttrykk for dette. I stede så han uforstående på sin kjære og lurte på om hun tullet med han, vær gang hun prøvde å forklare hvor stort behov hun hadde for en ny seng.


Så, en vakker dag, (kan også ha vært snøstorm den dagen, hva vet jeg) etter å ha truet med å slå følge med gammelbilen ut av hans liv, gikk mannen med på å ta en tur på Bohus sammen med sin kjære, men bare for å se altså! Der ble de begge bedt om å prøve senger, fikk vite hva de skulle forvente av ei god seng, lærte om pocketfjærer, latexmadrasser, kontinental- kontra rammeseng, soneinndeling og regulèrbare senger.

Forvirret som han var, mannen i huset, hørte han bare vagt at kona var i ferd med å avslutte handelen og bestille seng, og panikkalderen satte inn i samme øyeblikk. Han grep jakken med ene hånden, kona med den andre, og med ordene: -Vi vil tenke på det, løp han ut av butikken.
Han var stiv i blikket, hvit som et laken og han skalv da han, bak lukkede bildører, ville vite om hun var blitt helt gal.

- Vil du bruke TJUE TUSEN KRONER på en SENG, vi skal jo bare sove i den?
Fruen dro bare på skuldrene og klappet mannen beroligende på armen, samtidig som det fløy en liten (sånn du vet) gjennom hodet hennes, og planen var klar. (fredsprisen... jeg sier ikke mer)

For å gjøre historien kortere, og moralen tydligere, her er hva som skjedde videre.
Etter 3 uker, hvor den søte fruen hadde bedyret at siden ryggen verket, og sengen kun var til å sove i, ville deres soverom bare være nettopp dèt, et SOVErom, var mannen i ferd med å bli svært frustrert.

Tips til ny tv-serie: Frustrerte ektemenn?

Etter nye 3 uker, befant den nye bilen seg, sammen med sin eier, ved vareutleveringen på Bohus, for å hente den nye sengen, som han håpet kunne brukes til mer enn å sove i. Lykke til til dem!

Statistikk er så mangt, men vi vet at vi i snitt tilbringer bortimot 1/3 av livet i sengen, noen mer, noen mindre. Men viktigheten av og ha en god seng skulle stå klart for alle, og 20.000 for en seng er ikke mye, og kunne jeg ha gitt alle en virkelig god seng, skulle det vært en som koster en del mer.

Forholdet mellom prisen på bilen og sengen, og brukstiden på dem, er enorm. Og da nevner vi ikke mer om hvor mye de årlige kostnadene på bilen er, i tillegg.

Bruk soverommet som du vil, men la deg selv få mulighet til å være opplagt hver dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar