onsdag 28. september 2011

American Diner

Jeg er ikke per definisjon interessert i biler, men er alikevel temmelig fasinert av 50-tallets design. Det stopper selvfølgelig ikke ved biler, klær og møbeldesign er en stor del av det! Og dermed også den amerikanske dineren. Som faktisk oppstod på Rhode Island på midten av 1800-tallet, da den 17 år gamle Walter Scott fant på å spenne hester foran en overbygget ekspressvogn for å kjøre rundt og selge smørbrød og kaffe til nattabeidere.

Traisjonelt tror nok den jevne nordmann at alt man får servert på et slikt sted er unsunt og fullt av transfett, men det er slett ikke tilfelle over alt. Mange steder selges det alminnelig mat i generøse porsjoner.


Men så kommer vi til desserten. 
Blueberry pancakes. 
Brownies. 
Strawberry Cheesecake.

Og Ice Cream Soda. 
Dette er noe jeg aldri har smakt, men bare bildet får sikkelet til å renne. Øyensynlig kan man bruke hvilken som helst iskrem, sirup og alt fra vørterøl til selters, bare det bobler. Man begynner med et par spiseskjeer sirup av ønsket smak og fyller etter en liten mengde helmelk eller husholdningsfløte. Deretter heller man iskaldt boblevann i glasset til det er 2/3 fullt, og lasser på med et par kuler iskrem. Kullsyren får isen til å skumme, og så topper man det hele med litt pisket krem og et rødt bær til pynt.
En variant er "Brown Cow," sjokoladesirup, Coca Cola og vanlinjeiskrem.

Vi skulle definitivt hatt en diner i Tromsø. Men den iskremsodaen skal prøves, det er iallefall sikkert!
Rapport følger!


Imens må vi klare oss med Burger King. 

 (jeg har veldig lyst til å løpe inn på restauranten på Langnes og stjele noen av de røde stolene)

Bare tenk så kult med et 50-talls kjøkken! :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar