tirsdag 23. august 2011

G.A.D

G.A.D (Gute Art&Design) er et gotlandsk foretak som framstiller møbler i heltre eik og bjørk etter tradisjonelle snekkerprinsipper, slik som jeg lærte på skolen i hine hårde dager...er det rart at jeg blir lykkelig av dette!
Alt lages etter kundens bestilling, treverk sorteres slik at mønstret i veden er lik i hele møbelet. Skuffer lages slik at frontene framstilles av et helt trestykke, ergo får man et helhetlig mønster også der!
Topp-platene lages av tre eller lokal sten; mest kalksten som det er god tilgang av på øya, men også granitt. Kalkstenen kan inneholde spor av fossiler, veldig spesielt og vakkert!
Stoler og benker/krakker kan kles med Elmohud eller fåreskinn fra den lokale sauearten, som har en spesielt vakker, krøllete pels med nydelige grånyanser og en egen glans og mykhet. Jeg er den lykkelige eier av et fåreskinn som henger over sofaryggen i den "lille salongen." :)
Jeg er helt forheksa av disse slanke, enkle formene og de fantastisk vakre valørene...de naturlige teksturene kommer så godt fram!

Det finnes ikke forhandlere i Norge, men Stockholm har flere. Og er du i Visby må du stikke innom showroomet i Hästgatan på Stora Torget!

2 kommentarer: